Kievitsheuvel 1
2411LL
BODEGRAVEN
tel. 0172-611312

Een gelijkspel met een einduitslag van 2-2 hoorde bij deze derby. Het werd een sportieve wedstrijd met veel inzet en een verrassend verloop. De vele toeschouwers konden bij een fris zonnetje en een klein spatje regen genieten van een leuke pot voetbal. Met na afloop een gezellig feestje in het ESTOrant. Ook dat hoort bij een voetbalderby in onze gemeente.

Snelle voorsprong RVC ’33

Voor ESTO had de wedstrijd best wel een enkel minuutje later mogen beginnen. Wellicht hadden ze dan niet zo snel met 0-1 achter gestaan. Met de forse wind in de rug profiteerde het scherpstaand RVC van dit voordeel en tikte Frank Stolwijk binnen enkele minuten de 0-1 voorsprong binnen. Je begint een wedstrijd niet lekker met een achterstand. Toch ging ESTO met vertrouwen in eigen kunnen op zoek naar de aansluiter. Het duurde nog een klein half uurtje voordat dit lukte. Er kwamen voor de beter voetballende thuisploeg voldoende grote kansen. Het vizier stond echter niet altijd op scherp en de uitstekende dorpse keeper was in vorm. In de 26e minuut keerde hij een hard schot van Lars Verheul. De bal viel voor de voeten van de ijverige Tom Beijeman. Hij kon dat cadeautje uitpakken en de gelijkmaker binnenschieten.

Boeiend half uurtje.

Na de rust met een gelijke stand van 1-1 op het scorebord ging ESTO flitsend uit de startblokken. Voor een leeg doel knalde Tom in de eerste minuut de bal over de doellat. Dat deed Frank Stolwijk in de vijfde minuut aanmerkelijk beter. RVC kwam opnieuw op voorsprong. De Bodegravers waren even van slag en de Reeuwijkersdorpers kwamen steeds beter in het spel. Een vrije trap, genomen door Tim van de Lagemaat, aan de flank van het veld op pakweg 30 meter van het RVCdoel, werd door iedereen gemist. Het net bolde en het stond weer gelijk 2-2. Beide ploegen gingen in de resterende 30 minuten inclusief blessuretijd op zoek naar de volle winst. Kramp bij enkele spelers, kansen aan beide kanten en veel aanmoedigingen langs de lijn bracht nog een boeiende half uurtje.

Volgende week is er inhalen en voor ESTO geen wedstrijd. Op 28 oktober speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen ASC in Oegstgeest die om 15.00 uur wordt afgetrapt.