Kievitsheuvel 1
2411LL
BODEGRAVEN
tel. 0172-611312

Hoewel ESTO heel vaak aan de bal was en veel kansen creëerde, kwam ze in de 78e minuut volledig tegen de verhouding in op achterstand. Er heerst in de voetbalwereld een ijzeren wet: “als je als bovenliggende partij niet scoort, dan doet de tegenstander dat”. Het leek er overigens lang op dat het doelpunt, voor de aftrap gemaakt door de stoere pupil van de week, het enige zou zijn. Uiteindelijk werd toch met 2-1 gewonnen.

Stugge tegenstander
Al snel na de aftrap werd duidelijk dat Lugdunum, een naam uit de Romeinse tijd, stevig in de verdediging hing en fors ingrijpen zo nu en dan niet schuwde. In de laatste minuten stonden ze daardoor nog met negen spelers op het veld terwijl de scheidsrechter vooral in de eerst helft veel toeliet. ESTO had moeite om door de stugge verdediging te dringen maar creëerde toch meerdere dikke kansen om de score te openen. Daar stond slechts één kans van de Leidenaren tegenover. Tot de rust bleef het 0-0.

Wisseling voorhoedeNa de rust ging ESTO vol in de aanval. De Leidse verdediging hield met kunst en vliegwerk stand. Van de luxe om een aanvalsploeg te wisselen maakte trainer Koos van Zoest gretig gebruik. Tot verbijstering van de spelers en alle trouwe ESTO-supporters scoorde Lugdunum vanuit een counter, handig pingelwerk en schuiver in de verre hoek. ESTO stond in de 78e minuut met 0-1 achter met nog een stief kwartiertje op de klok.

Het laatste kwartier
De gele kaarten werden Lugdunum uiteindelijk fataal. In de 80e minuut bracht een goede voorzet Mitchell van der Tier in stelling voor de gelijkmaker met een rake kopbal. In de 88e minuut was er rood voor de zoveelste overtreding en in de 90e minuut kon de tweede Leidse speler vertrekken naar de kleedkamer. Daardoor kreeg Yannick Saeijs de kans ongeschonden de achterlijn te halen. Zijn voorzet werd diep in blessuretijd door Thomas Mouthaan binnengetikt voor de verdiende 2-1 overwinning.

Volgende week gaat ESTO in Benthuizen op bezoek bij BSC’68. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Verslag: Han Koevoets

Beeld: de Sportfotogaaf