Datum

12 november 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het was wel te verwachten, verliezen van een 1e klasser in een bekerduel, zelfs als je in de top staat van de 3e klasse. Het verschil was te zien in de snelheid van balbehandeling, passing en het maken van fouten. Toch kon ESTO zeker in de eerste helft prima meekomen en had goede mogelijkheden tenminste een punt uit de wedstrijd te slepen. De momenten en de weersomstandigheden waren echter in het voordeel van VELO. Kort na de aftrap was een onopzettelijke handsbal voor de scheidsrechter aanleiding de bal op de stip te leggen. Dat zette ESTO al vroeg op een 1-0 achterstand. Daarvoor mocht VELO de handjes nog dichtknijpen vanwege een dot van een kans voor ESTO. Dat was ook één van de verschillen: een goede kans verzilveren, iets waar ESTO in de competitiewedstrijden weinig moeite mee heeft. De 2-0 voor VELO viel in de 18e minuut. Een kans en een doelpunt door een hard schot in de korte hoek. Toch zakte ESTO niet in en had zij absoluut voor de rust het aansluitende doelpunt kunnen maken of zelfs langszij moeten komen. Een penalty in de 34e minuut schoot Wouter-Jan Bos te zwak in, ook de rebound werd niet binnen getikt. Tot de rust waren er nog twee dikke kansen voor ESTO echter zonder resultaat. Na de rust begon de wedstrijd in een heftige regen- en hagelbui. VELO scoorden al snel de 3-0 waardoor de pot in het slot viel. Frank en vrij zette VELO vervolgens druk op de verdediging van ESTO. Maarten van Riessen gooiende met een mooi doelpunt in de 40e minuut een beetje roet in het eten van de Wateringenaren en leek 3-1 de einduitslag te worden. Razendsnel gecorrigeerde VELO dit echter met een tegendoelpunt in de 43e minuut. Een hard en laag schot met een stuit op het spekgladde veld liet een beetje uitglijdende Joey Anker kansloos. Direct daarna floot de scheidsrechter begrijpelijk af omdat de weersomstandigheden steeds slechter werden. Volgende week komt AGE-GGK naar de Kievitsheuvel in Bodegraven. De wedstrijd gaat om de 1e plaats op de ranglijst en een periodetitel. Dat laatste geeft zekerheid op deelname aan de nacompetitie en dus de eerste prijs in dit seizoen die ESTO zomaar in de wacht kan slepen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag: Han Koevoets

Beeld: André van Egdom