Kievitsheuvel 1
2411LL
BODEGRAVEN
tel. 0172-611312

Beide ploegen gaven alles in deze derby die eindigde met een 2-2 gelijkspel. Wel stond ESTO tijdens de rust met 2-0 voor terwijl de ploegen minstens gelijkwaardig waren. Het was niet uitgesloten dat Oudewater in de tweede helft alsnog langszij zou komen. Dat gebeurde dan ook. ESTO kreeg voldoende kansen de wedstrijd met een derde doelpunt op slot te gooien. Dat lukte echter niet en zo sleepte Oudewater op deze zonnig voetbalmiddag -zeker niet onverdiend- een punt uit de wedstrijd.

Direct na de aftrap werd duidelijk dat beide ploegen aanvallend ingesteld waren. Het werd een open wedstrijd waarin er ruimte was voor goed en snel voetbal. Daarmee scoorde ESTO in de 14e minuut het eerste doelpunt. Stevige druk op de bal door Coen de Groot tegen twee tegenstanders gaf hem uiteindelijk mogelijkheid een perfecte voorzet af te leveren. Pim de Visser liet met een fraaie kopbal de doelman uit Oudewater kansloos en tekende de 1-0 aan. Een kwartier later pingelde Yannick Saeijs het strafschopgebied in en werd aangetikt. De bal ging op de stip en Wouter-Jan Bos zorgde voor de 2-0. Oudewater was geenszins verslagen en bleef aanvallend knokken voor een aansluiter. Daar waren ze dichtbij toen in de 34e minuut de lat voor ESTO redding bracht. Twee minuten later ranselde Joey Anker met moeite een schuiver uit zijn doel.

Na de rust moest ESTO vaak terug op eigen helft en loerde op een counter. Rond de 70e minuut had ESTO de winst voor het oppakken. Een uitstekend schot van Wouter-Jan Bos werd met moeite gekeerd. Even later stoomde Yannick, met alleen de keeper voor zich, richting het vijandelijk doel. Door onvoldoende effect voor een mooie krul vloog zijn schot naast de paal over de achterlijn. Kort daarna lukte het ESTO niet de bal goed weg te werken in het doelgebied en knalde Oudewater de aansluiter binnen en stond het 2-1. Vol vuur ging de ploeg vervolgens de strijd aan voor de gelijkmaker. Dat lukt met een pingel in de 83e minuut. In de laatste 10 minuten zochten beide ploegen nog eens volop de aanval. De lat was Oudewater genadig en na een scrimmage haalden zij nipt de bal van de doellijn. Aan de ander kant was er veel druk op het ESTO-doel dat ook voor enkele hachelijke momenten zorgde. De 2-2 was uiteindelijk de juiste eindstand in dit boeiende duel.

Volgende week gaat ESTO naar Lisserbroek. Om 14.30 wordt dan afgetrapt voor de wedstrijd tegen Kagia.