Datum

25 maart 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Met 5-1 werd tegenstander v.v. Haastrecht aan de kant gezet. Evenals vorige week bleek ESTO te sterk voor haar directe belagers. Binnen drie minuten na de aftrap viel er al een doelpunt -voor Haastrecht- en leek thuisploeg ESTO een moeilijke middag tegemoet te gaan. Met nog bijna 2x driekwartier op de klok werd al snel duidelijk dat het verschil in voetbalkwaliteit de overhand zou krijgen. Nog voor de 15e minuut verdween een fraaie voorzet via een lepe kopbal van Lars Verheul achter de Haastrechtse doelman voor de 1-1. Nog geen 2 minuten later kreeg Wouter-Jan Bos een vrije schietkans na een razendsnelle aanval vanuit het centrum. Via de binnenkant van zijn schoen stuurde hij de bal onhoudbaar in de linker bovenhoek en was de situatie omgekeerd in het voordeel van de thuisploeg. Haastrecht zette een tandje bij. Zo mocht ESTO de handjes in 35e minuut dichtknijpen toen de paal een doelpunt voorkwam. Ook de rebound werd door de geel-zwarten niet benut. De achterste linie van Haastrecht schoof op tot de middenlijn in de hoop zo de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat kostte ze een tegendoelpunt toen een hoge bal diep achter hun linies viel waar Jordi Tuithof razendsnel achteraan ging. Op de rand van het strafschopgebied moest de Haastrechtse keeper kiezen: koppen of de bal wegstompen met het risico van een handsbal. Hij koos voor geen van beide en de kopbal van Jordi stuiterde zijn doel in voor de 3-1 voorsprong. Al snel daarna zag Jordy Romijn kans de bal in een druk doelgebied onder de voet te houden en met een draai de 4-1 in het net te lepelen. Met deze voorsprong was er in de tweede helft geen vuiltje meer aan de lucht en nam ESTO gas terug. Haastrecht probeerde nog wel de pijn te verzachten. Zij mistten echter een scherp vizier en de kracht om echt iets terug te doen. In de 35e minuut na de rust ging een slimme uitworp naar de Haastrechtse achterlijn. Een prima spelende aanvoerder Robin Groenendijk schoof de bal terug richting de 11 meterstip. Veel ESTO spelers waren inmiddels in het strafschopgebied aangeland en Jordi Tuithof zag kans de bal tussen meerdere benen in het net te schieten voor de 5-1 eindstand. Volgende week zondag gaat ESTO op bezoek bij AGE-GGK in het Rotterdamse zestienhoven. Opnieuw een tegenstander die kanshebber is voor het kampioenschap. Er zal dus op 1e paasdag alles uit de kast gehaald moeten worden om de koppositie te behouden. De wedstrijd begint om 14.00 uur.