Kievitsheuvel 1
2411LL
BODEGRAVEN
tel. 0172-611312

“Het zat niet tegen” waren na afloop van de wedstrijd de woorden van ESTOtrainer Koos van Zoest die in de eerste helft stevig moest coachen om zijn ploeg bij de les te houden. De zevende minuut was voor ESTO bepalend. Na aftrap maakte Coen de Groot in de zevende minuut met een intikker de 1-0. Toen bleek al dat verdediging van de Uithoornse ploeg niet onneembaar was. In de zevende minuut na rust ging hun verdediging niet vrijuit toen Yannick Saeijs na een razendsnelle actie op de linkervleugel de 2-0 binnenschoot.

Op basis van het spelbeeld in de eerste helft verdiende de goede ploeg van Legmeervogels eigenlijk wel meer dan een 1-0 achterstand. Energiek jagend op de bal en vervolgens bij balbezit vanuit het middenveld snel en prima opbouwend voetbal richting het ESTO-doel waren zij de bovenliggende partij. Scoren lukte echter niet vanwege de stugge ESTO-verdedigingen en opnieuw voortreffelijk keeperswerk van Joey Anker. Ook de lat was hem een keer genadig.

Na de rust leek het spelbeeld van de eerste helft zich te continueren totdat zeven minuten na de aftrap Yannick zijn momentje had en de 2-0 binnenschoot. Legmeervogels schoof op richting de middellijn en bleef zich vastlopen op de zwart-witte Bodegraafse verdediging. Zij speelden achterin echter te scherp op buitenspel en dat was een kolfje naar de hand van aanvaller Pim de Visser. In de 55e minuut zat het niet tegen toen zijn schuiver de bal deed caramboleren tussen de palen om uiteindelijk in het doel te verdwijnen voor de 3-0. Legmeervogels bleef er in geloven om nog minstens een puntje uit het vuur te slepen. Al snel bleek dat ze in de eerste helft teveel krachten verspeeld hadden. Wouter-Jan Bos kon in de 77e minuut ‘frank en vrij’ opstomen richting de Uithoornse doelman. Zijn schot werd gekeerd evenals de rebound. Inmiddels was Pim aanwezig om de tweede reboud binnen te tikken voor de 4-0. Zeven minuten later kwam Wouter-Jan opnieuw oog in oog met de keeper. Hij ronde dit keer geduldig zuiver af voor de eindstand van 5-0. Ondanks veel blessuretijd vond de prima scheidsrechter Hornes het na 90 minuten welletjes en bespaarde daarmee de bezoekers een wellicht nog grotere nederlaag. Volgende week gaat ESTO op bezoek bij ASC in Oegstgeest. De wedstrijd begint om 15.00 uur.