Hoogerheijdestraat 1
2461XE
TER AAR
tel. 0172-603326

In een alles behalve goede wedstrijd pakte ESTO met een minimale overwinning van 1-0 drie punten. De Ter Aarse Voetbalvereniging TAVV was zaterdag, in tegenstelling tot ESTO, niet in staat te scoren. Wat zij wel goed deden was het spel ontregelen. Soms fysiek, meestal met veel inzet en mager voetbal.

Met dat laatste ging ESTO mee in de strijd terwijl ze toch wel wat meer in huis heeft. Het enige doelpunt kwam uit een vrije trap in de 42e minuut. Dat gebeurde uit een doodspel moment dat naadloos paste in het spelbeeld. De vrije trap van ongeveer achttien meter van het Ter Aarse doel werd door Wouter-Jan Bos met precisie en een fraaie curve in de hoek gekegeld.

Na de rust moest TAVV in de aanval om het zaakje recht te trekken. Dat deden ze met verve en veel inzet maar liepen vast op de degelijk Bodegraafse verdediging. Zij grossierden in corners die vaak simpel werden onderschept. Anderzijds lukte het ESTO niet om de counter te hanteren. TAVV hield voldoende mensen achter en de beide vleugelspelers van ESTO werden heel kort gehouden.

Er zat wel spanning in de tweede helft vanwege het minimale verschil van één doelpunt. Dat hield de soms luidruchtige supportersschare op de been tot het laatste fluitsignaal. Alles bij elkaar mag ESTO na afloop best tevreden zijn met deze mooie seizoenstart. Nummer 1 op de ranglijst en negen punten uit drie wedstrijden. Volgende week zaterdag speelt ESTO thuis tegen EMM ‘21, een fusieclub uit Roelofarendsveen.