Datum

1 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Met de 1-1 einduitslag waren beide ploegen uiteindelijk wellicht tevreden. Het bleef tot de laatste minuut in blessuretijd spannend en er had zomaar een winnaar kunnen zijn waar de Rotterdamse Voetbal Vereniging Blijdorp dan zeker geen recht op had. Hoe de beide doelpunten tot stand kwamen, was een weerspiegeling van het spelbeeld. ESTO maakte gebruikt van de ruimte en Blijdorp was meester op de vierkante meter. Dat maakte beide ploegen met hun eigen kwaliteit kanshebber voor een overwinning. Als je de kansen in beschouwing neemt dan was een dikke overwinning voor ESTO terecht geweest. Na de rust vielen de doelpunten. In de 60e minuut zette een rommelgoal een metertje voor de doelpaal de Rotterdammers op voorsprong. Nog geen tien minuten later werd de stand gelijkgetrokken. Een ruim opgezette aanval over de linker vleugel bracht de bal in het centrum bij Jordi Tuithof. Hij omspeelde zijn man en liet de keeper kansloos. Daarna knokten beide ploegen sportief en fel voor een overwinning. Verreweg de beste kansen waren er opnieuw voor ESTO dat toch een extra mannetje achterhield. Dat deden de Rotterdammers ook en zij hanteerden de lange bal waarmee ze steeds handig en gevaarlijk de diepte zochten. Het bevrijdende doelpunt viel niet en dat deed uiteindelijk recht aan de einduitslag. Volgende week komt Gouderak naar Bodegraven. De wedstrijd begint om 14.00 uur

Verslag en beeld: Han Koevoets.