Soepele 6-0 overwinning ESTOlSoepele 6-0 overwinning ESTO

Datum

8 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Ook Blijdorp was niet in staat de zegereeks van ESTO een halt toe te roepen. Het eerste kwartier waren ze echter zeker gelijkwaardig. In de punt van de aanval was hun geblokte nummer tien lastig te stoppen. De buitenspelers waren snel en lieten soms de backs van ESTO de hielen zien. ESTO hield veel mensen achter de bal en daardoor kwam de opbouw moeizaam op stoom. Gevaar was er echter nauwelijks want er stond altijd weer een extra verdediger of middenvelder van ESTO klaar om een schot te kraken of de bal te veroveren. Na een kwartier ging de Blijdorper Eder Ramos met een gestrekt been richting Jordi Tuithof. Die sprong tijdig omhoog om een blessure te voorkomen maar werd wel onderuitgemaaid Onmiddellijk trok de prima scheidsrechter de rode kaart. Zes minuten later leverde Jordi op de achterlijn van de tegenstander een strakke voorzet richting de kruin van Robin Groenendijk af. Zijn kopbal vloog onhoudbaar in de touwen en brak Blijdorp. Daarna legde ESTO met goed positiespel de tegenstander over de knie. Het verschil in speelstijlen was opvallend. Bij de Rotterdammers was het veel lopen met de bal en individuele acties. Bij ESTO mocht de bal het werk doen en zag je vooral in de tweede helft de energie verdwijnenden uit de Rotterdamse ploeg. De 2-0 maakte Robin Groenendijk in de 37e minuut. Hij verschalkte de grabbelende keeper. Nog voor de rust stond de 3-0 op het scorebord. In een prima aanval kreeg Wouter-Jan Bos de bal vrij voor de voeten aan de linkerkant rand strafschopgebied. Met een geplaatst schot vloog de bal via de verre paal in het net. Direct na de rust ontnam Jordy Romijn de niet meer zo blije Blijdorpers nog enige hoop op een klein resultaat. Tussen twee man draaide hij zich vrij op de rand van het doelgebied en tikte de bal binnen voor de 4-0. Daarna mocht ESTO de bal het werk laten doen en elkaar in vrij de posities aanspelen. In de 67 minuut leverde Maarten van Riessen zijn doelpuntje af en uiteindelijk werd in de 83 minuut Lars Verheul in vrije positie aangespeeld om nummer zes in het doel te schieten.

Volgende week komt NOCKralingen naar de Kievitsheuvel in Bodegraven. De wedstrijd begint om 14.00 uur.