Datum

22 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na ongeveer 50 seconden wist ESTO in Rotterdam het net van HOV-DJSCR al te vinden. Jordi Tuithof leverde na de aftrap een voorzet af die met een beetje tegenwind bleef “hangen” boven de Rotterdamse keeper. Hij ging onder de bal door en Wouter-Jan Bos stond bij de tweede paal om de bal in een leeg doel te koppen. De thuisploeg mocht binnen een minuut dus aftrappen met een 0-1 achterstand. ESTO speelde vooral in de tweede helft niet haar beste wedstrijd maar was geen moment in gevaar. Nog voor de rust knalde Maarten van Riessen in de 35e minuut vanaf ca. 15 meter hard en laag binnen voor de 0-2 ruststand. In de tweede helft zette HOV-DJSCR direct een tandje bij en ging fel in de aanval. Hun doelpogingen waren slap of de ballen vlogen ver naast het doel in de ballenvanger op het schitterende kunstgrasvoetbalveld. ESTO kwam maar moeizaam tot een goede opbouw, wellicht speelde de warmte een rol. Tegen het einde van de wedstrijd was de pijp bij de Rotterdammers helemaal leeg. In de 80e minuut draaide Maarten van Riessen zich vrij in het strafschopgebied en tekende de 0-3 aan. Daarna kreeg HOV-DJSCR nog een dikke kans de eer te redden. Alleen opduikende voor Joey Anker ging de inzet van hun spits slap over de zijlijn naast het doel. Maarten gooide even later met zijn derde doelpunt de deur definitief op slot en invaller Milan Egic zette met een schot de 0-5 eindstand op het mooie scorebord. Als rechtsback debuteerde de 16 jarige belofte Joey Woltering met een prima invalbeurt. Volgende week de inhaalwedstrijd uit in Waddinxveen tegen ASW. De wedstrijd begint om 14.00 uur.