Datum

3 december 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Met 7-0 werd HOV/DJSCR teruggestuurd naar Rotterdam. Daarmee schudde ESTO de kater van vorige week van zich af. Toch was er na de eerste helft nog enige angst dat de trefzekerheid niet was hervonden. De altijd scherpe spits Maarten van Riessen nam het voortouw. Hij liet in de 30e minuut de verdediging meters achter zich, omspeelde hij de Rotterdamse doelman en schoof de bevrijdende 1-0 in het doel van de tegenstander. Daar bleef het bij tot de rust terwijl de kansen voor ESTO ruimschoots voorhanden waren en de Rotterdamse aanvallers niet veel verder kwamen dan de rand van het vijandig zestienmetergebied. Toch ging ESTO met een wankele voorsprong van 1-0 de rust in.  Direct na rust zette Jesper den Besten in de 49e minuut met een kopbal over de Rotterdamse keeper de zaak voor zijn ploeg op zeker. De assist was vakkundig en afgemeten van Lars Verheul. De ban was gebroken en nog geen twee minuten later prikte Jordi Tuithof de 3-0 binnen. Drie minuten later maakte Max Pinkse met een kopbal 4-0. ESTO nam nauwelijks gas terug en in de 60e minuut pakte Jesper den Besten zijn tweede doelpuntje mee voor de 5-0. Na sterk doorzetten schoof hij met de punt van zijn schoen de bal in de uiterste hoek. Acht minuten later poeierde invaller Jordy Romijn hard door het midden de 6-0 in de touwen. Daarna liet ESTO haar tegenstander enigszins terugkomen in de wedstrijd en mocht Joey Anker met een enkele redding zijn ploeg behoeden voor een tegendoelpunt. Het zevende doelpunt viel in de 85e minuut uit een penalty van aanvoerder Robin Groenendijk. De penalty was het gevolg van een harde tweemans charge op Jordi Tuithof die daarna hinkend het veld verliet. Omdat de wedstrijd steeds grimmiger werd en de Rotterdammers grossierden in gele kaarten, trok de uitstekend leidende scheidsrechter geen tijd bij en blies exact na 90 minuten af. Volgende week gaat ESTO op bezoek bij ASW in Waddinxveen de wedstrijd begint om 14.00 uur.