Datum

5 november 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

De uitslag doet vermoeden dat ESTO degelijk de bovenliggende partij was van beide Bodegraafse rivalen. Dat was in het eerste half uur zeker het geval maar in het daarop volgende uur beslist niet. In een matige wedstrijd, dit hoort kennelijk bij de Bodegraafse derby’s, brachten slordigheden in de defensie van VVB voor de ploeg die zetelt aan de Kievitsheuvel de overwinning. De spanning van deze derby werkt in het nadeel van goed voetbal. VVB weet daar vaak extra energie uit te putten terwijl ESTO, beter voetballend toch in de loop van de wedstrijd de grip op haar tegenstander verliest.

Direct na de aftrap was ESTO veel in balbezit en viel het eerste doelpunt in de 18e minuut. Een afgetekende voorzet van Jordi Tuithof kon de kopsterke Jesper den Besten onhoudbaar binnenkoppen. De voorsprong was verdiend en voor ESTO leek alle ruimte te ontstaan voor een degelijke overwinning. De werkelijkheid was echter anders. VVB gaf zich niet gewonnen en trok al tegen het einde van de eerste helft langzaam maar zeker de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Daarbij was er ook een grote kans op de gelijkmaker. In de tweede helft voetbalde ESTO rommelig en voelde de rood-zwarten dat er nog wel iets te halen was. Een verdedigingsfout in de 63e minuut werd echter handig door Jordi Tuithof met een boogbal over keeper Vonk afgestraft. Met extra energie probeerde VVB het te slap spelende ESTO ter verschalken met een aansluitend doelpunt. Keeper Joey Anker voorkwam dat met enkele prachtige reddingen. Het was opnieuw een slordigheidje in de verdediging van VVB die de voorsprong voor ESTO in de 82e minuut vergrootte naar 3-0. Jordi Romijn maakte van de fout gebruik om vrijstaand de bal in de touwen te jagen. Op slag van het eindsignaal pakte VVB haar doelpuntje mee. Uit een vrije trap liet hij Jordi de Groot keeper Joey Anker kansloos. Volgende week speelt ESTO voor de beker een uitwedstrijd tegen eerste klasser VELO uit Wateringen. Een mooie opmaat richting de strijd tegen huidige de nummer 1 in de competitieranglijst. De wedstrijd tegen AGE-GGK wordt op 19 november in Bodegraven gespeeld en begint om 14.00 uur.

Verslag: Han Koevoets

Beeld: André van Egdom.