Datum

17 december 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

De 4-0 overwinning op v.v. Cabauw en het verlies van de directe belagers in de top van de ranglijst bezorgde ESTO de titel “winterkampioen”. Een titel zonder waarde want kampioen word je aan het einde van het seizoen. Wel geeft het aan dat in de eerste ronde van de competitie tot de winterstop ESTO uiteindelijk de sterkste was. Daarnaast heeft de ploeg ook nog een periodetitel gepakt en dat geeft vertrouwen in de een mooi eindresultaat voorjaar 2018. In de laatste wedstrijd van dit jaar 2017 bleek Cabauw een lastige tegenstander die in de eerste helft vooral de vleugelspelers van ESTO onder de duim hield. Toch was er al direct na de start van de wedstrijd een onwaarschijnlijke kans. Die bal kaatste tegen de binnenkant paal en verdween niet over de Cabauwse doellijn. ESTO had daarna moeite om een bres te slaan in de stugge verdediging van polderbewoners. Weinig snelheid in de passing, tikkie breed of naar achteren, balletje net achter de man: ‘dat was een beetje het beeld’. Er waren voor ESTO enkele goede kansen om te scoren maar die werden niet benut. Overigens creëerde Cabauw geen enkele goede kans. Zo stond het na drie kwartier voetballen gewoon 0-0 en daar was eigenlijk niet zo heel veel op af te dingen. Na rust was er direct meer dreiging naar voren en dat resulteerde in de 52 minuut in een doelpunt. Invaller Job van Welie zorgde hiervoor en maakte ook het eerste doelpunt. Uit een corner tikte hij in een scrimmich de bal over de doellijn voor de 1-0. Ruim tien minuten later viel de 2-0. Maarten van Riessen kon vanaf 30 meter aan de linker flank aanleggen voor een krullend schot dat over de Cabauwse doelman de verre bovenhoek verdween. Cabauw ging iets meer naar voren spelen, daarbij zette ze ook de deur open voor meer tegendoelpunten. Jesper de Besten maakte daar in de 70e minuut gretig gebruik van. Pingelend over de as van het veld schoot hij uiteindelijk hard raak voor de 3-0. In de 90e minuut pikte Wouter-Jan Bos zijn doelpuntje mee voor de einduitslag van 4-0. Na afloop was het feest in de propvolle ESTO kantine waar de jaarlijkse gezellige spel- en boutmiddag werd gevierd. Volgend jaar gaat op 28 januari de competitie weer verder. ESTO mag dan op bezoek bij NOCKralingen. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. Iedere lezer van deze verslagen wens ik gezellige feestdagen en alvast een goed begin van 2018.