Scheidsrechter

Kees Rietveld

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 7 Oktober stond de wedstrijd ESTO JO19-1 tegen VV Linschoten JO19-1 op het programma. Al vroeg in de week werd bekend dat deze wedstrijd op het echte gras zou plaats vinden. Na het onnodige verlies tegen Floreant moesten we deze wedstrijd winnen om nog mee te doen bovenin. De wedstrijd zou de eerste competitie wedstrijd zijn voor Robin van Zoeren na zijn schorsing. Vlak voor de wedstrijd begon het te regenen, wat dus betekende dat het veld moeilijk bespeelbaar zou zijn, en het extra zwaar is voor je conditie. In de openingsfase van de wedstrijd schoot Thomas Bakker van buiten de zestien vol op de onderkant van de lat, het doel uit. Na een mooie actie van Thomas Bakker in de zestien werd hij onderuit geschoffeld door de tegenstander, penalty dus. Even was er twijfel wie de penalty zou nemen, vervolgens pakte Thom de Wilde de bal en schoot hem goed binnen, 1-0 voor ESTO. Niet veel later kwam Thom Peppink over de linkerkant heen, via een goede pass kwam de bal bij Rick van Deuren die via een korte dribbel de bal achter de keeper legde, 2-0 ESTO. In de voorgaande wedstrijden zakten we in na de 2-0 en lieten de tegenstander voetballen, dit gebeurde deze wedstrijd weer en dat zorgde ervoor dat Linschoten de aansluitingstreffer kon maken 2-1. We gingen de rust in met een 2-1 voorsprong, we mochten de wedstrijd absoluut niet weggeven. Na rust scoorde Mats Nicolaas na goed doorzetten de 3-1 voor ESTO. Daarna zocht ESTO naar nog meer doelpunten. Na wat rustig achterin rond gespeeld te hebben, kwam Robin van Zoeren met een geweldige lange bal op Rick van Deuren die de 4-1 binnen tikte. Nog geen 2 minuten later was er een ruzie tussen Leeroy Kippersluis en de aanvoerder van de tegenstander. De aanvoerder werd boos en sloeg leeroy vol op zijn hoofd. ROOD. Alleen tot ESTO zijn verbazing kreeg Leeroy ook rood. Nu stonden beide ploegen met 10 man. Daar maakte ESTO goed gebruik van door na een paar minuten de 5-1 te maken. Deze ontstond door een goede steekbal van Jack Simons maakte Thom de Wilde het mooi af, door de bal in de verre hoek te plaatsen. Niet veel later maakte Thom de Wilde zijn derde van de wedstrijd, 6-1 ESTO. Vlak voor het einde van de wedstrijd was er nog een eretreffer van Linschoten waardoor de einduitslag op het scorebord stond, 6-2. Na de wedstrijd werd bekent dat Leeroy zijn rode kaart geseponeerd, maar die van de tegenstander werd dan wel geel gemaakt. Al met al een goede overwinning voor ESTO op een lastig bespeelbaar veld. Volgende zaterdag moet ESTO uit naar RVC, daar moeten we de goede lijn van de afgelopen weken doortrekken.