Datum

15 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het echte venijn en spanning zat in de staart van de wedstrijd die maar liefst negen doelpunten produceerde. Met een einduitslag van 5-4 trok ESTO daarbij aan het kortste eind. ESTO had uiteindelijk geen recht op een overwinning maar minstens een puntje, en zelfs meer, zat er wel degelijk in. De eerste 10 minuten waren beide ploegen tegen elkaar opgewassen. Het doelpunt van Hillegersberg viel uit de lucht, hoewel het een schuiver was. Nog geen kwartier later werd de verdediging van ESTO voor schut gezet met een counter uit het boekje. Drie tegenstanders doken helemaal vrij op voor Donny Veenis. Hij was kansloos en de 2-0 stond genoteerd voor de thuisploeg uit Rotterdam. ESTO pakte toch de draad weer op en nog voor de rust kon Robin Groenendijk de 2-1 aantekenen met een kopbal. Energiek maakte ESTO de eerste helft af zonder te scoren. Dat hield een belofte in voor de tweede helft die niet werd ingelost. Hillegersberg pakte direct het initiatief en liet dat niet meer los. ESTO werd teruggedrukt op eigen helft en was slordig in de opbouw. De 3-1 paste dan ook in het spelbeeld en dankzij keeper Donny Veenis bleef ESTO overeind. Een doelpunt van Wouter-Jan Bos leverde een beetje onverwacht de aansluiter 3-2. Dat deed de wedstrijd weer kantelen in het voordeel van ESTO. Nu was het Hillegersberg dat diep terug moest op eigen helft en zo kon al snel Jesper de Besten de gelijkmaker 3-3 verzilveren. Zes minuten voor tijd kwam ESTO op een 3-4 voorsprong dankzij een fraaie schuiver van Maarten van Riessen. Het leek alsnog een overwinning te worden, maar kort daarna viel de gelijkmaker uit een vrije trap vanaf twintig meter die strak in de rechter bovenhoek werd geplaatst. Zo kwamen de Rotterdammers weer onverwacht weer langszij. Op slag van het einde van de wedstrijd was een klein slippertje van een bal onder de schoen de oorzaak van de einduitslag 5-4. Een zinderend eind van een boeiend duel. Volgende week gaat ESTO op bezoek in en tegen Haastrecht. Al vele jaren een bijzondere wedstrijd die gewonnen moet worden om aansluiting te houden in het linker rijtje.