Datum

27 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het kampioensteam van ESTO rolde met zomers gemak haar tegenstander ASW uit Waddinxveen op met 7-0. Geheel in de lijn van het seizoen speelde ESTO zorgvuldig de bal rond en scoorde met snelle uitvallen veel doelpunten. Lars Verheul prikte nog voor de rust de 3-0 binnen, het honderdste doelpunt voor ESTO in deze competitie. Daarvoor nam aanvoerde Robin Groenendijk in de 13e minuut een bal uit de lucht direct op zijn slof voor de 1-0 en tien minuutjes later poeierde Jordi Tuithof vanaf rechts het leer hard in de touwen voor de 2-0. Na de rust bleef ESTO de wedstrijd controleren, hoewel ze haar tegenstander zeker enige ruimte gaf voor een tegenstoot om de eer te redden. Slechts een bal tegen de lat, na aantikken door Joey Anker, was nog hun beste kans. De doelpuntenmakers in de tweede helft waren: rond de 50e minuut Wouter-Jan Bos 4-0 en in de 65e minuut Jordi Tuithof 5-0. Hij maakte daarmee voorlopig zijn laatste doelpunt bij ESTO. Bos schoot in de 72e minuut de 6-0 binnen en enkele minuten voor tijd maakte Maarten van Riessen de zevenklapper vol. Na afloop was er opnieuw feest omdat het 2e van ESTO kans gezien heeft zich in de nacompetitie voor promotie naar de res. hoofdklasse te manoeuvreren. Ook het 5e werd deze dag kampioen en hun terugkomst op de Kievitsheuvel verhoogde de feestvreugde nadrukkelijk. Mede dankzij ook de vele jeugdkampioenen, drie junioren- en vier pupillenteams, dat kunnen er nog zes worden, sluit ESTO een prachtig, succesvol en sportief voetbalseizoen af. Vrijdagavond 8 juni worden alle kampioenen traditioneel nog eens gehuldigd met een rondrit door Bodegraven.

Ik wens iedereen een mooie zomervakantie.