Kievitsheuvel 1
2411LL
BODEGRAVEN
tel. 0172-611312

De wedstrijd werd bepaald door twee vervelende momenten voor ESTO. Tegenstander Kagia profiteerde daar gretig van. Het verlies betekent verder zakken op de ranglijst die voor veel ploegen een kans op degradatie of nacompetitie kan inhouden. Er zijn nog vijf wedstrijden voor de boeg en het komt wellicht op de laatste wedstrijd aan wie er veilig is. Punten sprokkelen is het devies en dat lukte zaterdag helaas niet.

Esto begon goed aan de wedstrijd en had de overhand tot 31e minuut. Toen moest aanvoerder en laatste man Bas van Zoest met een nare verwonding in het gezicht het veld verlaten. Voordat de organisatie in de verdediging weer op orde was maakte Kagia met een kopbal een doelpunt. De tegenslag kwam aan. Maar met Pim van Zoest en invaller Daan Boerboom werd de draad achterin weer goed opgepakt en ging ESTO op zoek naar de gelijkmaker.

Tot de rust lukte dat niet en zes minuten na rust ging het fout toen Mats Boerboom ter hoogte van de middellijn een doorgebroken Kagia speler raakte met een sliding. De speler ging met een blessure van het veld. Mats mocht met een rode kaart een bezoek brengen aan de kleedkamer. Met tien man en nog bijna een halve wedstrijd voor de boeg was het zoeken naar de juiste tactiek om alsnog langszij te komen.

Wisseling van spelers leek goed uit te pakken. De kansen waren er, ondanks een man minder, voor ESTO. Tegen het einde ging de ploeg steeds meer naar voren voetballen. Met een messcherpe counter wist Kagia dit in de 81e minuut af te straffen en was met 0-2 de wedstrijd gespeeld.

Volgende in Reeuwijk dorp de gemeentederby tegen RVC’33. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Verslag: Han Koevoets

Beeld: sportfotogaaf