Datum

26 november 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vertwijfeld liet ESTO met een eindstand van 1-1 punten liggen en verspeelde daarmee de eerste plaats op de ranglijst. Tegenstander Stolwijk was zeker in de eerste helft nauwelijks partij voor ESTO. Het lukte de lichtblauw geklede spelers van ESTO echter niet het klasseverschil om te zetten in doelpunten. Kansen waren er voldoende en deze waren groot. Toen het ook na de rust nog steeds niet lukte het net te vinden, sloop er iets van vertwijfeling in de koploper. Ook iets van angst, dat er zomaar een tegendoelpunt kon vallen en de thuisreis naar Bodegraven met lege handen zou kunnen plaatvinden. Het tegendoelpunt viel dan ook in de 78e minuut uit een corner. Een fel strijdend, massief verdedigend en slim counterend Stolwijk had uit één dood spelmoment genoeg om ESTO op de knieën te krijgen.

Het gejuich van hun supporters was in Bodegraven te horen. Maar drie minuten later kwam er onverwacht een beetje redding voor de Bodegravers. Een wanhoopschot van Tim van de Lagemaat werd door een Stolwijker in eigen doel gewerkt. Zo stond tien minuten voor het einde van wedstrijd de stand nog steeds gelijk 1-1. De drive van ESTO om toch meer resultaat te boeken strandde in ongecoördineerde aanvalsgolven. Daarnaast had ESTO ook in de laatste tien minuten weinig geluk. Zo bracht gegrabbel op de doellijn en zelfs de paal redding voor de Stolwijkers en hielden beide ploegen een punt over aan de wedstrijd. ESTO piekte vorige week op het juiste moment en pakte een periodetitel. Om op de kop van de ranglijst te blijven acteren zal in iedere wedstrijd voldoende scherpte en een beetje geluk aanwezig moeten zijn. Volgende week komt HOV/DJSCR naar de Kievitsheuvel in Bodegraven. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag: Han Koevoets

Beeld: Han Koevoets