Strijd en geluk brengen ESTO overwinning

Datum

4 februari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op een winderig groot sportcomplex met tennisbanen en sporthallen aan de rand van Zoetermeer werd fel gestreden voor de overwinning. Dankzij een eigen doelpunt van FC Zoetermeer in de 55e minuut nam ESTO de punten mee naar Bodegraven. Dat doelpunt haalde de samenhang uit het collectief van FC Zoetermeer. De strijd bleef echter, ook de spanning. ESTO opereerde vanaf de aftrap ook als een hecht team. Knokkend voor elke bal werd helaas wel te vaak, na veroverd balbezit, de bal weer ingeleverd. De Zoetermeerders lieten daarnaast heel weinig ruimte voor de opbouw van haar tegenstander. De bediening van de voorhoede van ESTO werd dan ook op het middelveld al herhaald onderbroken. Bij Zoetermeer liep hun sterke voorhoede zich aan de andere kant vast op de onbuigzame verdediging van ESTO. Zo bleef het tot de rust 0-0 en hadden beide keepers allebei slechts één redding nodig om voor hun ploeg de nul te houden. Na de rust veranderde het spelbeeld niet totdat tien minuten na aftrap de 1-0 voor ESTO viel. Een vrije trap en ongelukkige kopbal van één van de geelhemden deed de wedstrijd kantelen in het voordeel van ESTO. De strijd bleef, ook de spanning maar de slimheid en energie was bij Zoetermeer verdwenen. Wissels brachten bij ESTO juist meer druk naar voren en zo lukte het uiteindelijk in de 85e minuut de 2-0 te maken. Jordi Tuithof zette een aanval op. Over meerdere schijven kwam de bal binnen strafschopgebied weer bij hem terug. Een kapbeweging en een schuiver verdween in het zijnet binnenkant doel voor de 2-0. Een halve minuut later werd Jordi snoeihard onderuit gehaald. Zijn belager kreeg direct rood en Jordi verliet ondersteund en hinkend het veld. Helaas een onnodige kras op een stevig maar niet onsportief duel. Volgende week komt Hilligersberg naar de heuvel in Bodegraven. De enige ploeg die in de eerst helft van de competitie van ESTO won en met nog twee inhaalwedstrijden dicht in de buurt van de 1e plaats kunnen komen. Ook een kanshebber voor de kampioenstitel. Het wordt komende zondag dus een belangrijk duel. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Beeld en verslag: Han Koevoets.