Oegstgeesterweg 2 B
2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5154725

De 2-3 overwinning is voor ESTO heel welkom om weg te blijven uit de onderste regionen. Het was een wedstrijd die zeker niet de boeken ingaat als geweldig. Vooral in het eerste half uur was het, zachtjes uitgedrukt, bepaald niet spectaculair.

ESTO toch weer op achterstand.

Zoals de laatste wedstrijden vaker het geval kwam ESTO weer op achterstand. In de 29 minuut draaide een speler van Lugdunum bij de achterlijn handig weg bij twee ESTOverdedigers en schoof de bal voor die simpel kon worden ingetikt voor 1-0. Daarna ging ESTO veel beter voetballen en dat leverde direct kansen en doelpunten.

Nog voor rust op voorsprong

De gelijkmaker viel in de 36 minuut. Een heerlijk voorzet van Yannick Saeijs werd door Pim de Visser binnengekopt voor de 1-1 gelijkmaker. Enkele minuten later stoomde Pim richting de doelman die hem enigszins naar de zijlijn dwong. Daar werd zijn inzet op het nippertje geblokkeerd. In de 46e minuut was het wel raak. Een boogbal van Yannick ging tegen de lat en Thomas Mouthaan leverde met een halve omhaal de 1-2 voorsprong af.

Toch weer spannend.

Binnen vijf minuten na de rust pingelde Tim van de Lagemaat zich met hulp van Yannick naar de achterlijn en schoof de bal nauwelijks over de doellijn. Thomas zorgde met een extra tikje voor zekerheid en daarmee de 1-3. De winst leek binnen hoewel Tom Vink tien minuten later zijn doel nog even moest schoonhouden op een Leidse doorbraak. Dat lukte hem niet in de 84e minuut toen hij moest buigen voor een intikker uit de kluts voor de 2-3 aansluiter. Hoewel de spanning terugkeerde was ESTO sterk genoeg de voorsprong in een overwinning om te zetten.

Volgende week wordt de uitwedstrijd tegen Soccer Boys ingehaald. Om 14.30 wordt in Bleiswijk afgetrapt.

Verslag: Han Koevoets

Beeld: De Sportfotogaaf