Kievitsheuvel 1
2411LL
BODEGRAVEN
tel. 0172-611312

Een derde nederlaag op rij laat zien dat de ploeg niet zo lekker draait. Voetballend ziet het er wel prima uit maar scoren lukt niet. De druk op de verdediging is dan groot en tegendoelpunten zijn niet te vermijden.

Fouten afgestraft

Runner up s.v. Aarlanderveen was zeker niet beter dan ESTO maar hun wil om te winnen was groter. In de vierde minuut stond ESTO al met 0-1 achter. Dat werd veroorzaakt door slordig balverlies. Op zich heb je dan nog 2x driekwartier om het zaakje recht te trekken. Als in de 30e minuut opnieuw sprake is van slordig balverlies en de 0-2 in de touwen vliegt is er weinig hoop op winst. Tenzij de mouwtjes nog eens extra worden opgestroopt.

Nauwelijks kansen

Met de voorsprong in de rust gingen de Veners lekker achterover leunen en bedienden zorgvuldig hun snelle en behendige aanvallers. Uit een vrije trap werd in de 75e minuut fraai een bal in de hoek gekruld voor de einduitslag 0-3.

Er zal volgende week uit een ander vaatje getapt moeten worden om niet snel in de gevarenzone van deze competitie te komen. Natuurlijk worden in de tweede helft van het seizoen de belangrijkste punten verdeeld. Maar het is belangrijk om daar nu al een fundering onder te zetten.

ESTO gaat komende zaterdag op bezoek in en tegen Koudekerk. Zij staan nummer twee op de ranglijst en ESTO zal haar tanden moeten laten zien om de punten te pakken. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Verslag: Han Koevoets