Aarlanderveenseweg 1
2445AR
AARLANDERVEEN
tel. 0172-573150

Dankzij een verdiende 1-3 overwinning tegen en in Aarlanderveen schuift ESTO weer een plaatsje naar boven in de ranglijst. De thuisploeg kwam er afgelopen zaterdag nog genadig af gezien de uitgespeelde kansen. Dat was er bij Aarlanderveen slechts eentje die wel werd omgezet in een doelpunt.

Twee spelstijlen in boeiende eerste helft.

Direct na de aftrap domineerde ESTO met verzorgd voetbal en veel balbezit. Aarlanderveen hield de deur voor hun doel goed dicht en schoot de bal na verovering geplaatst direct in de diepte naar voren. Hun spitsen wisten daar raad mee en zo werd in de dertiende minuut op links een duel gewonnen tussen twee ESTOspelers. Vervolgens werd de bal keurig afgeleverd richting de elfmeterstip en onhoudbaar achter keeper Tom Vink gekegeld voor de 1-0. Het spelbeeld wijzigde daarna niet maar het viel op dat de ESTOverdediging door had hoe Aarlanderveen opereerde. ESTO behield het veldoverwicht en dat werd in de 25e minuut beloond. Met een fraai doelpunt uit een schot vanaf ongeveer 30 meter zorgde Tim van de Lagemaat ervoor dat zijn ploeg voor de rust langszij kwam.

Veel uitgespeelde kansen.

Na de thee zorgde Yannick Saeijs al binnen zeven minuten met een droge knal in de korte hoek voor een 1-2 voorsprong. Aarlanderveen ging op zoek naar de gelijkmaker en moest daarvoor hun spelwijze loslaten. Ze schoven naar voren zonder echt gevaarlijk te worden. Hoewel ze wat corners grossierden lukte het geen moment om het keeper Tom Vink echt moeilijk te maken. In de 58e minuut was de lat hun genadig op een mooie vrije trap van Tim van de Lagemaat. In de 61 minuut kon hun keeper met een fraai snoekduik maar net een schot van Thom Beijeman keren. Uiteindelijk gaf Thomas Mouthaan Aarlanderveen in de 75e minuut de genadeklap door zeer attent te reageren op een rebound via de paal voor de 1-3. De wedstrijd was gespeeld en Jorrit Roozendaal mocht als jeugdig debutant nog even aantreden in de hoofdmacht. Bij een van de laatste wapenfeiten kreeg Yannick nog helemaal alleen vanaf middenlijn opstomend een grote kans. Hij schoof de bal langs de keeper maar ook langs de buitenkant van de paal.

Volgende week komt Koudekerk naar de Kievitsheuvel. Zij staan samen met RKDES slechts 4 punten boven ESTO op de eerste plaats. Er zijn drie wedstrijden voor de boeg en alles is nog mogelijk. Het belooft een spannende eindrace te worden voor de prijzen. Zaterdag wordt om 14.30 afgetrapt.