Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

Tegenstander BSC‘68 uit Benthuizen pakte verdiend de volle winst in hun thuiswedstrijd. Over de hele wedstrijd gezien waren zij beter en hadden meer mogelijkheden tot scoren dan ESTO. De drie doelpunten waren het gevolg van verdedigingsfouten. Dat zij zonder deze fouten niet konden scoren lag vooral aan geweldig keeperswerk van Tom Vink.

Nauwelijks kansen voor de rust.

De eerste elf minuten voetbalde ESTO prima. Veel beweging en snelle balbehandeling noodzaakte BSC tot stevig ingrijpen. Ongeveer per minuut was er een spelonderbreking en vooral Reduan Laghmani moest het ontgelden. Uit een onnodig weggegeven corner kopte een speler van BSC in de 11e minuut raak en stond ESTO met 1-0 achter. ESTO was even de weg kwijt na dit vroege doelpunt en BSC rook mogelijkheden. Door intensief druk te zetten op de ESTO-verdediging blokkeerden zij de Bodegraafse opbouw en creëerden zelf meerdere kansen met snelle uitbraken. ESTO mocht van geluk spreken dat ze, mede dankzij prima keeperswerk, voor rust niet verder op achterstand kwam.

Wedstrijd was snel beslist.

Na de aftrap voor het tweede deel bleek al snel dat het spelbeeld niet was veranderd. BSC had de touwtjes stevig in handen. In de 52e minuut maakte keeper Tom Vink buiten het strafschopgebied een overtreding en kreeg geel. Zijn actie behoedde ESTO op dat moment voor een 2-0 achterstand maar was tevergeefs zoals bleek in de 54e minuut. Een nonchalante verdedigingsactie werd onderschept en onmiddellijk afgestraft voor de 2-0. Nog geen minuut later veroverde Jelle Verhoef van BSC de bal en lobte hem beheerst binnen voor de 3-0 eindstand. Met veel invallers probeerde trainer Koos van Zoest nog enig resultaat uit de wedstrijd te halen. Dat bracht meer aanvallend voetbal met nauwelijks een kans om nog een aansluiter te vinden.

Volgend week zaterdag gaat ESTO op bezoek bij Altior. De wedstrijd begint om 15.00 uur.